Stephanie Maria Catherina Smit werd op 25 mei 1987 geboren in Oisterwijk, een klein dorp in Noord Brabant. Op jonge leeftijd begon ze  thuis toneelstukjes op te voeren en zich te verkleden als andere personages. Na twee jaar op de Havo/VWO rondde Stephanie uiteindelijk het VMVO tl af en volgde ze een vakopleiding Mode in Tilburg om haar creatieve geest te bevredigen. Helaas vond zij het destijds moeilijk om de regels na te leven en stopte ze met school toen ze 16 jaar oud was en belandde een aantal jaren in een hevige roes.

Na moeizame, rebellerende adolescente jaren en creativiteit-dodende baantjes probeerde ze een camera-acteercursus in Amsterdam. Dit kwam in de richting. Pas drie jaar later, in 2010, verhuisde ze naar Amsterdam en nog een jaar later werd ze, op haar 24ste, zonder enige theaterervaring, aangenomen op de theateropleiding aan het Art&Entertainment College. Tijdens deze driejarige opleiding kreeg Stephanie de kans om, na bijna 10 jaar, eindelijk haar leven om te gooien en vond ze haar nieuwe ‘high’ op het podium.

In die periode werd ze aangenomen als performer bij de absurde en duistere performance groep Sabotage. Een paar podiumervaringen met de groep bij verschillende feesten, waaronder Gay Parade en Lovedance in Paradiso Amsterdam, hadden haar doen beslissen om haar eigen creativiteit en de drang om te performen te binden in freaky podiumpersonages. Een obscure alien met een gigantisch hoofd krioelend over het podium, een tot leven gewekte pop en een hoogzwangere gestoorde clown maakte haar enigszins bekend in de underground drum&bass scene. In die periode werkte ze vanuit het label Garden of Eyes† van multi-kunstenaar Levi van Huygevoort. Met hem heeft ze de show Pandemonium gemaakt en zijn er nog meer plannen opgezet.

Later in 2012 begon haar werkstage bij de beroemde Amsterdam Dungeon, een museumachtige theatershow waar Stephanie alle acht verschillende rollen speelde vanaf de eerste dag. Vanwege mentale en lichamelijke gezondheid moest ze helaas stoppen bij The Dungeon en hield ze het ook rustig in de Drum & Bass scene. Niet veel later vond ze haar focus op andere leuke kunstprojecten zoals schilderen en het schrijven van grappige liedjes met Okorkie in Space en cabaret. Met buitenaardse onderwerpen opende ze haar ziel over de vreemde planeet ‘Aarde’.

Na een rollercoaser is Stephanie’s gezondheid inmiddels weer aan de betere hand en blijft ze zich ontwikkelen op het gebied van theater, toneel, film en kunst. Afgelopen jaar is ze afgestudeerd met haar eigen solovoorstelling Siriusly en speelde ze in de educatieve theatergroep Losse Vliegers in voorstellingen over seksuele diversiteit en pesten. Ook speelde ze in de theatertour van de commerciële televisie zender Pepple TV. Momenteel werkt ze voornamelijk samen met Marleen aan de act Kots en aan de synth-pop band Lucifer’s Dream.

Stephanies websites: www.giek-mimiek.com en www.lucifersdream.nl